درسنامه سیره تربیتی(ص) پیامبر و اهل بیت (ع)

سیره تربیتی، تجلی آموزه‌های قرآن کریم در رفتار پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) است که مسیر هدایت و رشد را با فضل و رحمت الهی طی کرده و از این‌رو، در قرآن کریم به‌عنوان الگو و اسوه معرفی شده‌اند. سیره تربیتی می‌تواند چراغی فروزان و راهنمای عملی فراروی مربیان، والدین و دیگر علاقه‌مندان به تربیت در مسیر پرفراز و نشیب آن باشد و آنان را در دستیابی به اهداف عالی خود یاری رساند. این کتاب، سیره تربیتی پیامبر(ص) واهل‌بیت(ع) ایشان را بررسی و اصول، روش‌ها، شیوه‌ها، فنون و ابعاد تربیتی نهفته در سیره آنان را در حیطه تربیت کودک، تربیت اعتقادی، عبادی، اخلاقی، اجتماعی و تربیت علمی استخراج و تبیین کرده است.

روش‌های تربیتی در قرآن جلد سوم

قرآن کامل‌ترین کتاب برای تربیت انسان‌هاست و می‌توان به روش استنباطی عناصر اصلی یک نظام تربیتی یعنی مبانی، اهداف، اصول، مراحل، عوامل و موانع را استخراج کرد. این پژوهش با تمرکز بر عنصر روش‌های تربیتی در قرآن به بررسی چهار روشِ الگویی، تشویق، تنبیه و قصه‌گویی پرداخته است. در بررسی هر روش تلاش شده تا زوایای مختلف هر روش یعنی مفهوم شناسی، مبانی، ارکان، اصول و شیوه‌های اجرایی و آسیب‌ها توضیح داده شود و فهمی عمیق‌تر و وسیع‌تر از آنچه در منابع موجود آمده ارائه شود.

روش‌های تربیتی در قرآن جلد دوم

قرآن کریم کتاب تربیت است و معلم آن نیز خدای متعال و پیامبر‌اکرم (ص) هستند که به‌گفته خود پیامبر (ص) او به عنوان معلم برانگیخته شده است؛ «انّما بُعِثتُ مُعَلّّماً». در این کتاب از روش‌های مختلف تربیتی استفاده شده است که می‌تواند الگویی برای معلمان و مربیان در تربیت اسلامی باشد؛ چنان‌که به گفته قرآن، پیامبر برای مؤمنان اسوه و الگوی نیکوست؛ «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ…».

اشتراک در RSS - سید علی حسینی‌زاده
سید علی حسینی‌زاده | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی

خطا

وب سایت با یک خطای غیر منتظره مواجه شد. لطفا بعدا دوباره تلاش کنید.