دیدگاه شهید صدر(ره) درمورد جامعیت قرآن کریم
ثبت کننده دستاورد: دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

مقاله خانم سمیه امیرحسینی طلبه سطح 4 گرایش فقه خانواده با عنوان دیدگاه شهید صدر(ره) درمورد جامعیت قرآن کریم

مسأله جامعیت قرآن از مباحثی است که از دیرباز توجه دانشمندان و قرآن پژوهان را به خود جلب کرده در شناخت قرآن و چگونگی فهم و تفسیر آن نقشی به سزا ایفا نموده است. نوع نگاه هر مفسری به گستره‌ی موضوعات و مسائل قرآن و نیز چگونگی و میزان بیان آن ها در برداشت او از معانی و مقاصد آیات و بالتبع، نحوه‌ی تعامل وی با این کتاب الهی و بهره‌گیری از آن تأثیرگذار است. با تفاوت نوع نگرش به جامعیت قرآن، چگونگی تفسیر بسیاری از آیات و در نتیجه، ترسیم محدوده‌ی رهنمودها، قوانین و احکام قرآن و میزان نقش آفرینی آن در زندگی انسان نیز متفاوت خواهد شد.اصطلاح جامعیت قرآن از واژگان نو پیدای علوم قرآنی است،که نظریات مربوط و مرتبط با این عنوان در ذیل مباحثی چون «علوم استنباطی از قرآن» و یا در کتب تفسیری ذیل آیات مشتمل بر تعابیری چون (تبیاناً لکل شیء) یا (تفصیلاً لکل شیء) یا (فَرَّطْنَا فِي الْكِتَابِ مِن شَيْءٍ)همواره در معرض توجه و بحث قرآن پژوهان و مفسران و گاهی نیز با عنوان «قلمرو قرآن» یا «کمال قرآن» به آن پرداخته شده است.

دیدگاه شهید صدر(ره) درمورد جامعیت قرآن کریم | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی