قرآن کتاب خواندنی
زبان قرآن و مسائل آن
زبان دین امروز یکی از موضوعات مهم پژوهش در فلسفه دین است که مسائل گوناگونی را در بردارد. برخی از این مسائل کهن و برخی دیگر نوپدید و یا دارای زوایایی تازهاند. منطق و شیوه زبان دین، تأویلپذیری یا یک وجهی بودن زبان این متون، از دیرباز مطرح بوده است، اما معناداری گزارهها و آموزههای دینی، کارکرد زبان دین از منظر انگیزشی یا معرفتبخشی، حیرتزایی یا فیصلهبخشی زبان دین و تأثیرپذیری یا تأثیر ناپذیری زبان دین از فرهنگ و زبان عصر، از مسائل مهم دوران معاصر است. این سنخ مسائل امروز نیز در تطبیق با قرآن کریم، مطرح و نیازمند تحلیل جدی است.
آسیبشناسی جریانهای تفسیری جلد دوم
تفسیر قرآن کریم در گذر زمان همواره مایه دلمشغولی مکتبهای گونهگون اسلامی با نگرشها و مشربهای مختلف فکری بوده که جریانهای متنوع تفسیری را پدید آورده است. هرچند این تنوع و گونهگونی از منظری نمایش شکوه و عظمت این کتاب آسمانی و ابعاد و لایههای به هم تنیده معارف آن است، اما نگاههای یکسویه و گاه بیضابطه در بستر این جریانها، برای اندیشمندان متعهد به صیانت مقاصد والای الهی، همواره مایه نگرانی بوده است. مجموعهآسیبشناسی جریانهای تفسیری حاصل ملاحظات عالمانه جمعی از اندیشمندان حوزه قرآنپژوهی در جریانهای مختلف تفسیری متقدم و متأخر با دو نگاه جریانشناختی و آسیبشناختی است.
آسیبشناسی جریانهای تفسیری جلد اول
تفسیر قرآنکریم در گذر زمان همواره مایه دل مشغولی مکتبهای گونهگون اسلامی با نگرشها و مشربهای مختلف فکری بوده که جریانهای متنوّع تفسیری را پدیدآورده است، هر چند این تنوّع و گونهگونی از منظری نمایش شکوه و عظمت این کتاب آسمانی و ابعاد و لایههای به هم تنیده معارف آن است، اما نگاههای یک سویه و گاه بیضابطه در بستر این جریانها، برای اندیشمندان متعهد به صیانت مقاصد والای الهی، همواره مایه نگرانی بوده است. مجموعه حاضر حاصل ملاحظات عالمانه جمعی از اندیشمندان حوزه قرآنپژوهی در جریانهای مختلف تفسیری متقدم و متأخر با دو نگاه جریان شناختی و آسیبشناختی است.
بررسی تطبیقی تفسیر آیات مهدویت و شخصیت شناسی امام مهدی
این کتاب سومین کتاب از سلسله پژوهشهای تفسیر تطبیقی، مشتمل بر پنج فصل است: فصل اول کلیات و دربردارنده مباحث «درنگی در نظریه منجی موعود در ادیان و ملل»، «سیری کوتاه در پیشینه مهدویت پژوهی در اسلام» و «طبقهبندی آیات درباره مهدویت و تنقیح موضوع» است. فصل دوم به بررسی تطبیقی آیات «اظهار دین حق» (توبه / ۳۳ – ۳۲) و فصل سوم به بررسی تطبیقی تفسیر آیه «وعد» (نور / ۵۵) اختصاص دارد. هرکدام از این دو فصل، طی سه گفتار – پس از طرح مباحث مقدماتی – به بررسی دیدگاههای شیعه، دیدگاههای اهلسنت و بررسی و ارزیابی دیدگاههای فریقین پرداخته است.
ویکی علوم قرآنی
پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی به منظور استفاده از ابزار های نوین اطلاع رسانی در اشاعه و ترویج طبقهبندی اطلاعات بر اساس اصطلاحنامه (Thesaurus) علوم اسلامی، در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۸۹ برای نخستین بار " ویکی (Wiki) علوم اسلامی " را به عنوان یک پایگاه سازماندهی دانش اسلامی، در سایت http://wiki.isca.ac.ir راهاندازی کرد.