سيماي مؤمنين و صالحين از ديدگاه قرآن و سنت

کلید واژه ها: مومنان در قرآن, صالحین

واژه انسان ساز ايمان به مفهوم باور داشتن است و اين باور ژرف و عميق اثرات شگرفي در کران تا کران بينش و گرايش و عملکرد فرد و جامعه مؤمن برجاي مي گذارد. اين باور قدرت تحمل انسان را بالا مي برد، روح اميد و فداکاري به او مي بخشد، زندگي را شاداب و پر نشاط مي سازد، آفت تشويش و نگراني را از دل و جان مي زدايد، ابرهاي تيره و تار دلهره ها و امواج شکننده خوف را از آسمان زندگي بشر محو مي کند. قدرت اراده در انجام کار و يا خودداري از گناه را پولادين مي سازد. به انسان شجاعت و شهامت، شور و حرارت، شعور و احساس مي بخشد. تعهد، احساس مسئوليت در برابر خدا و خلق، طبيعت و خويشتن را به آدمي ارزاني مي دارد مؤمنين و صالحين در برابر آفريدگار هستي احساس خشيت مي کنند و از دانش بي کران، عدالت حسابرسي، و کيفر و پاداش، بهشت و دوزخ، نام و ياد بلند و جاودانه او و فراتر از همه عظمت و شکوه و اقتدار او سخت حساب مي برند و با همه وجود مي کوشندکه آن گونه که او مي خواهد بينديشد و باور کنند و آن چنان که او مي پسندد دوست بدارند و مهر به ورزند و آنسان که او خشنود مي گردد عمل نمايند و به طوري که او مقرر نموده است زندگي کنند. چنانچه در سوره انفال آيه دوم بيان مي نمايد: (انما المومنون الذين اذا ذکر الله و جلت قلوبهم)؛ مؤمنان تنها کساني هستند که هرگاه نام خدا برده شود، دلهاشان ترسان مي گردد." مردم توحيدگرا (مؤمنين و صالحين) بسان موجودي زنده و پرتلاش همواره در مسير رشد و تکامل به پيش مي روند. بسان يکدانه که جوانه مي زند و از ناتواني و ضعف به توان و باروري و شکوفايي مي رسد، بسان نهال که به ميوه مي نشيند بسان گل ها و گياهان و شکوفه ها و لاله ها هستند که هر روز گل تازه اي از درست انديشي و گلبرگ لطيف و زيبايي از عمل شايسته و عطر و نسيمي از رشد فکري و عملي و اخلاقي و انساني از خود مي پراکنند، و به نمايش مي گذارند مردم با ايمان و نيکوکردار در جا نمي زنند از تحرک و تلاش و رشد تکامل باز نمي ايستند. هدف آنان بلند است و همتشان والا، و راه تا بسوي خدا... آري آنان در پرتو آيات الهي و شنيدن قرآن بر ايمانشان افزوده مي گردد، چناچه در آيه سوم سوره انفال خداوند مي فرمايند: (واذا تليت عليهم آياته زادتهم ايمانا)؛ و هنگامي که آيات او بر آنها خوانده مي شود ايمانشان فزونتر مي گردد. آري اينها شايستگانند که آراستگي به اين نشانه ها انديشه اي بلند و همتي والا و اخلاص و ايماني عميق مي طلبد. همانا سه پاداش پر شکوه و وصف ناپذير در انتظار آنهاست: ‎۱- مقامات و درجات والا نزد خدا ‎۲- آمرزش از سوي خدا ‎۳- نعمتهاي وصف ناپذير و جاودانه بهشت پر طراوت و پرنعمت و زيباي خدا. اميد آنکه همگان بتوانند در پرتو هدايت الهي به ايمان واقعي باريابند.

سيماي مؤمنين و صالحين از ديدگاه قرآن و سنت | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی