واژه شناسی کلمة الله در آیات قرآن

کلید واژه ها: واژه, کلمه, الله, قرآن

پایان نامه حاضر توسط خانم مهدیه اصغری نژاد از طلاب سطح 2 موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه تدوین گردیده است.
استاد راهنمای پایان نامه: حجت الاسلام و المسلمین آقای مهدی زندیه
استاد مشاور پایان نامه: حجت الاسلام و المسلمین آقای صالح قنادی
استاد داور پایان نامه: حجت الاسلام و المسلمین آقای حسین شیرافکن

خداوند متعال داراي اسماء بسیاری است كه مهمترین، کاملترین اسماء و جامع صفات جمال و جلال خداوند كلمة مقدس «الله» مي‌باشد. بنابراين، اين پژوهش در فصل اول به كلياتي در مورد واژة «الله» و بررسي ساختار الله از نظر ادبي كه يكي از مباحث مهم و كليدي بوده و در بسياري از كتب تفسير و معارف قرآني مورد بحث قرار گرفته پرداخته، ضمناً تعريف لغوي و اصطلاحي كلمة الله را نيز در راستاي مطالب اين فصل گنجانده است. به اين گونه كه الله برترين و جامع‌ترين نام از نامهاي ذات اقدس اله است كه مبدأ همة كمالات وجودي بوده و از هر نقصي مبرّا مي‌باشد و اينكه اسم خاص براي خدا بوده به تمام صفات جمال و جلال او اشاره مي‌كند. چه اينكه توضيحاتي كلي از الله در قرآن و در قبل از اسلام و در ساير اديان به اين بخش ضميمه گشته است. در فصل دوم: كه به ويژگي‌ها و كاربرد واژه الله اختصاص يافته علاوه بر بيان كاربرد الله در فقه به نقوش مختلف كلمة الله (مجروري، مفعولي، فاعلي و...) كه از تركيب با كلمات ديگر در قرآن حاصل گشته اهميت داده شده چرا كه تكرار زياد اين واژه در آيات به همراه كلمات متعدد به كار برده شده براي رساندن مفاهيم عميق الهي الزام آوردن اين مبحث را براي خواننده افزون مي‌گرداند. در فصل سوم كه فصل انتهايي تحقيق مي‌باشد و به ويژگيهاي كلي اسماء الهي و كلمات مرتبط با الله نامگذاري شده است مباحثي چون اسماء و صفات خداوند، تقسيمات آن، ذكر اسامي و شرح اسماء الهي را مورد كنكاش قرار داده است.

استاد مشاور:

واژه شناسی کلمة الله در آیات قرآن | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی