محاسبة اعمال از دیدگاه آیات و روایات
پایان نامه حاضر توسط خانم مریم دست افشان از طلاب سطح 2 موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه تدوین گردیده است.
استاد راهنمای پایان نامه: سركار خانم ابوالحكيمي
استاد داور پایان نامه: حجه السلام و المسلمين جناب آقاي خواجه پور
موضوع این تحقیق پایانی در رابطه با محاسبه اعمال از دیدگاه آیات و روایات می باشد. فصل اول، طرح تحقیق می باشد چرا که در ابتدا باید به مباحثی چون تعریف و ببعیین موضوع، طرح مسئله و پرسش، بررسی سیر تاریخی ، اهداف و نتایج و روش تحقیق اشاره شده است. فصل دوم تحت عنوان تعاریف و کلیات بیان شده است تا واقعیت محاسبه روشن شود و در فصل سوم جایگاه اعتقاد به معاد و آثار تربیتی اعتقاد به محاسبه اعمال مطرح شده است. در فصل چهارم به محاسبه اعمال و ادله اثبات آن در آیات و روایات پرداخته شده است. و در فصل آخر به رحمت خدا در هنگامه محاسبه اعمال پرداخته شده است.
از آنجا که هدف از خلقت انسان ها عبادت و بندگی در جهت رسیدن به کمال است و خداوند معاد را برای این مقرر کرد تا هر کس نتیجه اعمال خوب و بد خود را ببیند و این نشانه عدل خداوند است.
بنابراین با توجه به اینکه اعتقاد به معاد و محاسبه اعمال ملازمه یکدیگرندپس باید حساب و کتابی در کار باشد.
ما حصل این تحقیق این است که باور به معاد در همة ادیان آسمانی آمده است و اعتقد به معاد و محاسبه اعمال ملازم یکدیگرند و اعتقاد به دیگری فایده ای ندارد و عدل و حکمت الهی اقتضا می کند پاداش و جزای مؤمنان و کافران را به طور اکمل در جهان آخرت خواهد داد زیر این جهان ظرفیت حقیقی پاداش و عذاب را ندارد.
نتیجه دیگر اینکه طبق آیات قرآن اعمال انسان توسط ملائکه ثبت می شود و در روز قیامت حساب و کتابی در کاراست. همچنین در روز رستاخیز در هنگام محاسبه اعمال بندگان خدا با قبولی توبه از جانب خدا و با شفاعت اهلیت مشمول رحمت الهی قرار می گیرند.
در این تحقیق از منابع مرجع و دست اول همچون فرهنگ ها و لغت نامه ها و منابعی که به طور کامل و گسترده به این مقوله پرداخته بودند، استفاده شده است.
واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از : .