آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری جلد دوم
ثبت کننده دستاورد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
محل تولید محصول: قم

تفسیر قرآن کریم در گذر زمان همواره مایه دل‌مشغولی مکتب‌های گونه‌گون اسلامی با نگرش‌ها و مشرب‌های مختلف فکری بوده که جریان‌های متنوع تفسیری را پدید آورده است. هرچند این تنوع و گونه‌گونی از منظری نمایش شکوه و عظمت این کتاب آسمانی و ابعاد و لایه‌های به هم تنیده معارف آن‌ است، اما نگاه‌های یک‌سویه و گاه بی‌ضابطه در بستر این جریان‌ها،‌ برای اندیشمندان متعهد به صیانت مقاصد والای الهی،‌ همواره مایه‌ نگرانی بوده است. مجموعه‌آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری حاصل ملاحظات عالمانه‌ جمعی از اندیشمندان حوزه قرآن‌پژوهی در جریان‌های مختلف تفسیری متقدم و متأخر با دو نگاه جریان‌شناختی و آسیب‌شناختی است. کتاب حاضر به عنوان جلد دوم این مجموعه در ادامه بخشهای هفت گانه جلد اول، به بررسی تحلیلی و آسیب شناختی نُه جریان تفسیری دیگر می‌پردازد که هریک به نوعی در تاریخ گذشته و معاصر تفسیر از اهمیت خاص برخوردار بوده‌اند. جریان‌های معتزلی، اشعری، فقهی، ادبی سنتی، ادبی معاصر، فلسفى، اجتماعى عقلی، روشنفکری التقاطی و نهایتاً‌ جریان هرمنوتیک در این جلد به بررسی و تحلیل نهاده شده‌اند.

تأملی بر جایگاه و چگونگی توجه به پرورش معنویت در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی / محمد امینی / زهرا ماشاالهی‌نژاد
تحلیلی بر اهداف و روش‌های تربیتی مبتنی بر کمال نفس از دیدگاه ملاصدرا / طاهره بابازاده / رضاعلی نوروزی
جایگاه مفهوم ایمان در تربیت اسلامی / کیوان بلندهمتان
بررسی تحلیلی اهداف تربیت اجتماعی آموزش‌ و پرورش ایران و مقایسهآن با دیدگاه‌های علامه طباطبایی / منیره عابدی / محمدرضا نیلی