اعتدال در قرآن و روایات
ثبت کننده دستاورد: دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

مقاله تحقیق پایانی خانم نرگس مهرابی با عنوان اعتدال در قرآن و روایات

‌صفت اعتدال، مهم ترین وصف اهل تقوا و ایمان است که دین مبین اسلام در قالب آیات و روایات در مورد آن سخن گفته است. اعتدال به معنای حد وسط بین دو چیز، از جهت کم و کیف است. در فرهنگ اسلام واژه های دیگری نظیر قسط، وسط، مستقیم و اقتصاد به نحوی معنای اعتدال را می رساند. میانه روی از آن جهت حائز اهمیت است که همه ی شکست ها و ناملایمات، از افراط و تفریط سرچشمه می گیرد و همه ی سعادت ها و پیروزی ها، زاییده ی اعتدال است، لذا دین اسلام به آن اهمیت فراوان داده است. خداوند متعال عادل است و نظام هستی را براساس میانه روی و اعتدال آفریده است، از آن رو که کاملترین دین نزد خدا دین اسلام است، در قرآن کریم امت اسلام را «امت وسط» نامیده شده است. قلمرو اعتدال در سرتاسر زندگی کشیده شده است، و شامل امور دینی امور اقتصادی و معیشتی، امور اجتماعی و اخلاقی، و امور سیاسی می شود. اعتدال آثار و فوائد فراوانی دارد که هر کدام از این آثار، وقتی خود را نشان می دهد که جنبه ی میانه روی رعایت شده باشد و اعراض از اعتدال، اثر معکوسی خواهد داشت.پس باید به میانه روی در همه ی امور، توجه فراوان داشت و در زمینه ی اشاعه ی فرهنگ اعتدال و به کارگیری آن در جامعه تلاش کرد، تا به جامعه ای معتدل و عاری از هرگونه افراط و تفریط، دست پیدا کنیم.

اعتدال در قرآن و روایات | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی