معراج پیامبر(ص) و آثار تربیتی آن

پایان نامه حاضر توسط خانم بتول آذرپندار از طلاب رشته تفسیر و علوم قرآنی موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه تدوین گردیده است.
استاد راهنمای پایان نامه: سرکارخانم فاطمه رجبی
استاد داور: حجت الاسلام و المسلمین آقای مهدی زندیه

معراج حضرت محمد«ص» از جمله رخدادهای دوران رسالت ایشان می¬باشد که آیات و روایات از آن به بزرگی یاد کرده¬اند، لذا در این پژوهش سعی شده است که با بیانی شیوا به کمیت و کیفیت معراج و مسائل پیرامون آن پرداخته شود که معراج در چه زمان و مکان و با چه وسیله¬ای انجام گرفته است و نیز اینکه این سفر آسمانی چگونه و با چه کیفیتی، از طریق رؤیا صورت گرفته یا بوسیله روح پیامبر«ص» و یا با جسم و روح آن حضرت به وقوع پیوسته است. برای اثبات آن از ادله¬ی قرآنی و روایی و عقلی بهره گرفته شده است، تا پشتوانه¬ی محکمی برای قبول آن داشته باشیم. و در ادامه نیز فلسفه و هدف معراج تا آنجا که از قرآن و روایات بدان دسترسی داشتیم، بیان شده است. و در نهایت برخی از آثار تربیتی که می¬توان از مکتب تربیتی معراج بدان¬ها دست یافت اشاره شده است.
برای تدوین این پژوهش از منابع و متون اسلامی از جمله کتب روایی و تفسیری بهره گرفته شده تا مطالب ارائه شده مستند به کلام خدا و معصومین«ع» باشد.