مکر و ماکران در قرآن

هدف اصلي پژوهش حاضر بررسي مکر و ماکران از ديدگاه قرآن مي باشد، و در کنار آن از روايات نيز بهره مند خواهيم شد. در گفتار اول از فصل اول به تعريف و تبيين موضوع، پيشينه، سوالات اصلي و فرعي، فرضيه و پيش فرض و... مي پردازيم. و در ادامه به تعريف مکر از لحاظ لغوي و اصطلاحي و واژه هاي همگون آن پرداخته و در ادامه فرق بين مکر واژگان همگونش به رشته تحرير درآمده است. و مطلب پاياني فصل به ماهيت و چيستي مکر اختصاص دارد. فصل سوم مختص به سنت مکر الهي در قرآن است و به تعريف سنت، مفهوم مکر الهي، ويژگي آن، رابطه اش با استدراج و اسباب ابتلاي به ايمني از مکر الهي اختصاص داده شده و موارد مکر الهي را ذکر کرده ايم. از آنجا که مکر دنيا و مکر شيطان در راستاي مکر الهي اند در اين فصل آورده شده اند و مطالبي پيرامون کيد زنان و مردان در اين قسمت گنجانده ايم. در آخرين فصل مکر و ماکران ( مکر مردم) در قرآن را بررسي نموده ايم. در گفتار اول از منافقين و نفاقشان، علل پيدايش آن، نشانه هاي منافقان از جمله خود فريبشان و مکرشان با خدا، صحبت به ميان آورديم و در تمته به آثاري فردي و اجتماعي آن و لزوم هشياري در قبال منافقان مطالبي نگاشتيم و بعد مکر کافران و موارد آن و در پايان مکر در زندگي فردي و اجتماعي مومنان مورد بررسي قرار گرفته است.

مکر و ماکران در قرآن | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی