نقش فرزند در زندگی والدین از نگاه آیات و روایات
ثبت کننده دستاورد: دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

مقاله تحقیق پایانی خانم زهره عسگری با عنوان نقش فرزند در زندگی والدین از نگاه آیات و روایات

این پژوهش سعی دارد تا با بهره‌گیری از آیات و روایات قرآن که در مورد فرزند وجود دارد، به بررسی تأثیراتی که فرزند در زندگی والدین دارد بپردازد. نظام خانواده در هر جامعه‌ای بنیان اصلی آن جامعه را تشکیل می‌دهد و مهم‌ترین محصول و نتیجه‌ی این نظام پر اهمیت، فرزندانی هستند که آینده هر اجتماعی را تشکیل می‌دهند. آموزه‌های دین اسلام، در مرحله‌ی انتخاب همسر و حتی پیش از آن، برای همه‌ی افراد، چه از سوی زن و چه از سوی مرد(به سبب فرزنددار شدن) توصیه‌های فراوانی ارائه می‌کند، از جمله: خودشناسی، خودسازی و ... ضمن این که اسلام بر نظام صحیح خانواده و به وجود آمدن نسلی پاک از طریق ازدواج صحیح، تأکید فراوان دارد. توصیه‌های اسلام به زن و مرد، تأثیرات فراوانی بر آن دو دارد. این تأثیرات گاه جسمی، گاه اخلاقی و روانی و گاه سایر جنبه‌های زندگی والدین را دربرمی‌گیرد، که اگر بر طبق موازین اسلامی رفتار شود، فرزنددار شدن زمینه‌ای می‌شود برای شکفتن استعدادهای نهفته و بالقوه زن و مرد، و رشد و تعالی شخصیت آنها. این تأثیرات در دوره‌های مختلفی از زندگی والدین بروز و ظهور می‌یابد از جمله پیش از ازدواج و انتخاب همسر، هنگام انعقاد نطفه تا پیش از تولد و از تولد تا مرگ یکی از والدین با فرزند.

نقش فرزند در زندگی والدین از نگاه آیات و روایات | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی