عهد و پیمان و آثار آن در اسلام

کلید واژه ها: پیمان, آثار, اسلام

پایان نامه حاضر توسط خانم سیده معصومه تقیان از طلاب سطح 2 موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه تدوین گردیده است.
استاد راهنمای پایان نامه: سرکار خانم عفت السادات خیاط نوری
استاد داور پایان نامه: حجت الاسلام و المسلمین آقای صالح قنادی

یکی از مهم¬ترین قوانین اجتماعی ، عهد و پیمان است . مهم¬ترین سرمایه¬ی یک جامعه ، اعتماد متقابل افراد اجتماع نسبت به یکدیگر است ، اصولا آن چه جامعه را از صورت آحاد پراکنده بیرون می¬آورد و همچون رشته¬های زنجیر به هم پیوند می¬دهد، همین اصل اعتماد متقابل است که پشتوانه فعالیت¬های هماهنگ اجتماعی و همکاری در سطح وسیع می¬باشد. عهد و پیمان ، تاکیدی بر حفظ این همبستگی و اعتماد و متقابل است. ما در این تحقیق ابتدا به معنای لغوی و اصطلاحی عهد و پیمان پرداختیم ، عهد را در لغت به معنای نگهداری و مراعات پی در پی چیزی گویند. در گام بعدی ضرورت زیست اجتماعی انسان را مطرح کردیم ؛چرا که یکی از مهم¬ترین قوانین اجتماعی وفای به عهد و پیمان است و انسان ناگزیر باید در اجتماع زندگی کند ، در فصل دوم اقسام عهد وپیمان را بیان داشتیم ، و عهد و پیمان را به سه قسمت تقسیم کردیم ؛عهد انسان با خدا ؛عهد خدا با انسان ؛عهد مردم با یکدیگر. در فصل سوم احکام اخلاقی و فقهی عهد و پیمان را بیان کردیم ، آثار فردی و اجتماعی وفای به عهد و پیمان (قانون گرایی و قانون گریزی) را در فصل چهارم مورد بررسی قرار دادیم، هم آثار فردی و هم آثار اجتماعی آن را ذکر کردیم.
- کلید واژه¬ها:

استاد داور: